Prima întâlnire a Asociației ReUNIREA Brașov

În luna mai a anului 2017, cinci fosti colegi, absolvenți ai Liceului „Unirea„, au luat hotărârea de a înființa “Asociația REUNIREA Brașov” în scopul de a pune laolaltă cât mai mulți dintre absolvenții liceului și de a realiza împreună proiecte în sprijinul liceului, al foștilor profesori precum și actualilor elevi cu merite deosebite la învățătură.
În acest sens, am creat un grup pe Facebook, denumit deasemenea “Asociatia ReUNIREA Brașov”, la care au aderat până acum peste 400 de foști uniriști și sperăm ca numărul lor să fie, în scurt timp, mult mai mare.
Prin amabilitatea doamnei Directoare Gabriela Hurghiș, asociația a avut o primă întâlnire cu o parte din membrii săi pe data de 20.12.2017, în Sala Festivă a liceului. S-au discutat câteva dintre proiectele pe care asociația și le propune : ajutor la renovarea sălii Festive a liceului, realizarea unui spectacol artistic în curtea școlii cu ocazia sărbătorii Centenarului Marii Uniri, organizarea unui Bal al Uniriștilor din toate timpurile.
Cu această ocazie, asociația a donat Colegiului un portret al Pricipesei Elena, Regina Mamă Elena a României și care a dat numele liceului între anii 1922 și 1948. Portretul a fost realizat de artistul brașovean Horia Țigănuș și va fi așezat la loc de cinste în Holul de Onoare al Colegiului.
Tot în cadrul acestei întâlniri, a fost donat bibliotecii Colegiului Național ”Unirea” volumul “Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”.
Împărtășim cu voi câteva cadre din timpul desfășurării acestei intalniri.
Cu drag,
Asociația ReUnirea.