Holul de onoare

Asociația “Reunirea”, a absolvenților Colegiului National “Unirea”, a avut o prima întâlnire in data de 20 decembrie 2017. Eveniment tușat emoțional de o primă donație către Colegiu. Astfel, prin bunăvoința artistului brașovean Horia Tiganus și cu îngăduința doamnei director Gabriela Hurghiș, am dorit să depunem o mărturie a continuității și tradiției acestei școli cu un prestigiu câștigat īn, iată, 150 ani. Portretul Reginei Mamă Elena, mama Regelui Mihai I, stă din aceste zile īn holul de onoare al Colegiului Național “Unirea”. Regina Mamă Elena este cea care a dat numele -“Principesa Elena”- și sub al cărui înalt patronaj s-a aflat școala noasträ īntre anii 1923-1948.
Poate că nu mulți dintre noi, elevi fiind, am urcat pe scările holului de onoare, dar nădăjduim că prezența chipului Reginei Mamă Elena va inspira multe generații de “Uniriști” de acum incolo … măcar atât cât să nu mai fim martorii unei noi mutilări a Istoriei.

Īi invităm pe toți, “Uniriști” sau nu, să vină să-l privească și să se lase inspirați de un trecut demn … de un viitor pe măsură.

Comitetul director al Asociației “Reunirea”
Brașov – 10 Mai 2018